.:: Larisa Goal ::. Ο δεκάλογος του διαιτητή…
.
alt

alt

alt

alt

alt
alt<
Αρθρογραφία - Συνεντεύξεις
07 Απρίλιος 2020

Ο δεκάλογος του διαιτητή…

Προβολές: 963

alt

Ο δεκάλογος του διαιτητή…

Του ΣΑΚΗ ΓΚΟΥΡΝΕΛΗ

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μάθουμε τις προτιμήσεις των διαιτητών που «σφυρίζουν» τους αγώνες της ΕΠΣΛ και μας απασχολούν κάθε Σαββατοκύριακο με τις επιδόσεις τους.

Έτσι ξεκινάμε την ανάκριση τριών διαιτητών οι οποίοι και κλήθηκαν να απαντήσουν στον παρακάτω δεκάλογο:

1. Ποιος διαιτητής είναι το είδωλο σου;

2. Τι θα άλλαζες στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο;

3. Το μεγαλύτερο σου όνειρο;

4. Υπάρχουν εξελίξιμοι διαιτητές στο Νομό Λάρισας;

5. Ποιος είναι ο «κολλητός» σου στον χώρο του ποδοσφαίρου;

6. Ποιον θεωρείς καλύτερο αγώνα στην καριέρα σου ως διαιτητής;

7. Υπάρχουν ικανοί παράγοντες στον χώρο μας;

8. Κρατάς αρχείο με τα όσα γράφονται για σένα;

9. Αν η ζωή σου γυριζόταν σε ταινία, ποιος ηθοποιός θα ήθελες να σε ενσαρκώσει;

10. Ποιος είναι ο ήρωας των παιδικών σου χρόνων;


ΑΓΗΣ ΜΠΟΥΜΑΡΣΟΠΟΥΛΟΣ:

alt

1. Δε μπορώ να πω ότι είχα ή έχω κάποιο είδωλο, γενικώς δεν πιστεύω στα είδωλα.

2. Το μόνο που θα άλλαζα, είναι η τάση «επαγγελματοποιήσης» του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, που ξεκινά από τα τμήματα υποδομής κατά κάποιο τρόπο και συνεχίζεται μέχρι τις υψηλές κατηγορίες των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι το «παιχνίδι» μας και έτσι πρέπει να παραμείνει. Βλέπουμε στις επαγγελματικές κατηγορίες τη ζημιά έχει προκαλέσει. Ας διαφυλάξουμε λοιπόν τη χαρά και τη διασκέδαση που προσφέρει το λαοφιλέστερο άθλημα.

3. Το μεγαλύτερο όνειρο μου ήταν να αγωνιστώ όσο υψηλότερα μπορούσα και να πατήσω στα γήπεδα που έβλεπα από μικρός, είτε από την τηλεόραση, είτε από την κερκίδα και με έκαναν να ερωτευτώ το άθλημα, διατηρώντας στο ακέραιο, την ηθική και την τιμιότητα μου, πράγμα το οποίο πιστεύω ότι το κατάφερα. Είπαμε, σημασία έχει το ταξίδι…

4. Σαφέστατα και υπάρχουν εξελίξιμοι διαιτητές στο Νομό Λάρισας, πραγματικά το επίπεδο είναι πολύ καλό και αγωνιστικά και πνευματικά, εννοείται ότι εξέλιξη αυτών των παιδιών χρειάζεται στήριξη όχι μόνο από τη Διοίκηση της ΕΠΣΛ (που υπάρχει), αλλά και τις ίδιες τις ομάδες , η εξέλιξη και βελτίωση αυτών των παιδιών, είναι εξέλιξη και βελτίωση και για το ποδόσφαιρο της Λάρισας .

5. Η αλήθεια είναι ότι μέσω του ποδοσφαίρου έχω κάνει πολλούς και καλούς φίλους, έχω δημιουργήσει οικογενειακές σχέσεις και δυνατές φιλίες, από πού να ξεκινήσω από τον ΟΚΟ, από τον κουμπάρο μου τον Γιώργο Λιάπη, τον Πέτρο Τσακνάκη, τον Βαγγέλη Γκομοσίδη και όταν λέω φιλίες το εννοώ .

6. Να σου πω την αλήθεια δεν μπορώ να επιλέξω, σίγουρα το μόνο που μπορώ να σου πω είναι για το αίσθημα υπερηφάνειας που έχω νιώσει πολλές φορές «σφυρίζοντας» τη λήξη ενός παιχνιδιού από το πιο απομακρυσμένο χωριό του Νομού μας μέχρι τα ιστορικότερα γήπεδα της χώρας μας.

7. Εννοείται ότι υπάρχουν ικανοί παράγοντες, τι να πω εγώ, για το επίπεδο και τις ικανότητες των ανθρώπων που «ματώνουν» και στερούν από την οικογένεια τους για να δώσουν τη δυνατότητα, σε όλους εμάς ποδοσφαιριστές, προπονητές, γυμναστές, διαιτητές και δημοσιογράφους να ασχολούμαστε μ’ αυτό που αγαπάμε, έχουν τον απόλυτο σεβασμό μου .

Το ευχάριστο είναι ότι συνεχώς μπαίνουν νέα άτομα στον χώρο και αυτό είναι ενθαρρυντικό. Το μόνο που θα έλεγα στους παράγοντες, σαν συμβουλή, είναι: Κλείστε τα αυτιά σας στις «σειρήνες» και μη σας επηρεάζουν κακοπροαίρετοι καιροσκόποι, τα λάθη είναι ανθρώπινα και γίνονται απ’ όλους, το ερασιτεχνικό είναι ένα παιχνίδι, είναι διασκέδαση , είναι χαρά. Αν και πιστεύω ότι εν ηρεμία στο τέλος όλοι το αναγνωρίζουν και το αποδέχονται .

8. Εννοείται, «Verba volant, scripta manent» (τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν), κρατώ και τα καλά και τα κακά, άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο. Επίσης θα ήθελα να σου πω ότι δε με πείραξε ποτέ η κριτική, με θυμώνει μόνο το γεγονός όταν είναι κακοπροαίρετη και στοχευμένη.

9. Φυσικά ο Ρόμπερτ ντε Νίρο.

10. Οι γονείς μου…


ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥΛΗΣ:

alt

1. Δύο διαιτητές είναι τα είδωλα μου, αν και έχουν σταματήσει πλέον, ο Ισπανός Μεχούτο Γκονζάλες και ο Ιταλός Ρομπέρτο Ροσέττι.

2. Στο ερασιτεχνικό δεν θα άλλαζα τίποτα, γιατί αν αλλάξεις κάτι, μπορεί να χαθεί όλη αυτή η μαγεία που μας κάνει να ασχολούμαστε με αυτό!

3. Σε προσωπικό επίπεδο να δημιουργήσω μια ευτυχισμένη οικογένεια και σε αγωνιστικό επίπεδο να αγωνιστώ σε γήπεδα που τα έβλεπα μικρός στην τηλεόραση και αισθανόμουν δέος!

4. Βεβαίως, υπάρχουν πολλά παιδιά στην διαιτησία που με την βοήθεια της Ε.Δ. και την προσωπική τους προσπάθεια μπορούν να φτάσουν πολύ ψηλά!

5. Ο "κολλητός" μου στον χώρο του ποδοσφαίρου είναι ένας διαιτητής που πρόσφατα αποχώρησε από την ενεργό δράση, ο Βαϊος Τσιτσανούδης.

6. Θα ξεχωρίσω τον φετινό μου στην Γ΄ Εθνική Αλμυρός-Αταλάντη, γιατί παιζόταν η παραμονή στην κατηγορία και το αποτέλεσμα του αγώνα κρίθηκε με πέναλτι στο 93΄!!!

7. Υπάρχουν πολλοί και ικανοί παράγοντες στο χώρο μας, και στις ομάδες και στην διαιτησία!

8. Κρατάω, αλλά επιλεκτικά! Κρατάω αυτά που έχουν θετικά σχόλια, ώστε να παίρνω δύναμη να συνεχίσω να προσπαθώ, και κρατάω και τα αρνητικά ώστε να μπορώ μέσω αυτών να βελτιώνομαι κάθε φορά και περισσότερο.

9. Ο Τζέισον Στέιθαμ.

10. Ο Σούπερμαν γιατί χρησιμοποιούσε τις δυνάμεις για το κοινό καλό…


ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ:

alt

1. Ο Νταμίρ Σκόμινα.

2. Τους αγωνιστικούς χώρους.

3. Να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο.

4. Φυσικά και υπάρχουν και ο ανταγωνισμός μας κάνει καλύτερους.

5. Ο Σωτήρης Απρίλης.

6. Νίκη Βόλου-Αστέρας Ιτέας 1-0 για το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής.

7. Ναι, υπάρχουν και είναι ένας λόγος που το ποδόσφαιρο του Νόμου μας είναι σε υψηλό επίπεδο.

8. Ναι, άρθρα και φωτογραφίες.

9. Ο Τζέισον Στέιθαμ.

10. Ο Μπάτμαν.

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
alt