.:: Larisa Goal ::. Ο δεκάλογος του διαιτητή…
.
alt

alt

alt

alt

alt
alt<
Αρθρογραφία - Συνεντεύξεις
15 Απρίλιος 2020

Ο δεκάλογος του διαιτητή…

Προβολές: 877

alt

Ο δεκάλογος του διαιτητή…

Του ΣΑΚΗ ΓΚΟΥΡΝΕΛΗ

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μάθουμε τις προτιμήσεις των διαιτητών που «σφυρίζουν» τους αγώνες της ΕΠΣΛ και μας απασχολούν κάθε Σαββατοκύριακο με τις επιδόσεις τους.

Έτσι συνεχίζουμε την ανάκριση τριών διαιτητών οι οποίοι και κλήθηκαν να απαντήσουν στον παρακάτω δεκάλογο:

1. Ποιος διαιτητής είναι το είδωλο σου;

2. Τι θα άλλαζες στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο;

3. Το μεγαλύτερο σου όνειρο;

4. Υπάρχουν εξελίξιμοι διαιτητές στο Νομό Λάρισας;

5. Ποιος είναι ο «κολλητός» σου στον χώρο του ποδοσφαίρου;

6. Ποιον θεωρείς καλύτερο αγώνα στην καριέρα σου ως διαιτητής;

7. Υπάρχουν ικανοί παράγοντες στον χώρο μας;

8. Κρατάς αρχείο με τα όσα γράφονται για σένα;

9. Αν η ζωή σου γυριζόταν σε ταινία, ποιος ηθοποιός θα ήθελες να σε ενσαρκώσει;

10. Ποιος είναι ο ήρωας των παιδικών σου χρόνων;


ΑΣΤΕΡΗΣ ΚΟΣΜΑΝΟΣ:

alt

1. Ο Πιερλουίτζι Κολίνα.

2. Θα άλλαζα τον αγωνιστικό χώρο κάποιων γηπέδων του Νομού τα οποία είναι επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών και των διαιτητών.

3. Όσον αφορά τη διαιτησία, να φτάσω όσο το δυνατόν πιο ψηλά.

4. Υπάρχουν πολλοί εξελίξιμοι διαιτητές στο Νομό Λάρισας και με τη σκληρή δουλειά του καθενός και την καθοδήγηση από την Ένωση και την Ε/Δ θα εξελιχθούν.

5. Αν και έχω κάνει αρκετούς φίλους μέσω της διαιτησίας στο χώρο του ποδοσφαίρου, ο κολλητός μου είναι ο Σπύρος Ζερδαλής με τον οποίο γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια πριν ασχοληθώ με τη διαιτησία διότι είμαστε συνάδελφοι. Πρόσφατα συναντηθήκαμε και στους αγωνιστικούς χώρους.

6. Η διαιτητική καριέρα μου είναι στην αρχή της και έχω αγωνιστεί ως διαιτητής μόνο εντός Νομού γι’ αυτό δεν έχω ξεχωρίσει κάποιο επίσημο αγώνα αλλά έναν φιλανθρωπικό αγώνα στο στάδιο Αλκαζαρ, με τη συμμετοχή παλαιμάχων ποδοσφαιριστών, όπως του Σάββα Κωφίδη.

7. Υπάρχουν ικανοί παράγοντες και το αποδεικνύουν συνεχώς, αφιερώνοντας χρόνο και χρήμα για το καλό του ποδοσφαίρου και των ομάδων τους.

8. Κρατάω κυρίως φωτογραφίες.

9. Ο Κίλιαν Μέρφι.

10. Ο πατέρας μου καθώς αποτελεί και πρότυπο μου.


ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΡΕΤΣΟΣ:

alt

1. Πάντα θαύμαζα τον Pierluigi Collina για τον τρόπο με τον οποίο έδειχνε σε όλους πως είναι ο άρχοντας της αναμέτρησης. Είχε αυτό το βλέμμα που "σκοτώνει" και πολλές φορές δε χρειαζόταν κάτι παραπάνω. Από τους εν ενεργεία διαιτητές, έχω ως πρότυπο τον «δικό» μας, Θανάση Τζήλο.

2. Θα άλλαζα τους αγωνιστικούς χώρους και γενικά τις εγκαταστάσεις πολλών γηπέδων του νομού μας. Αυτό θα έδινε σε όλους μας κίνητρο να συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάνουμε να κρατήσουμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ζωντανό.

3. Όνειρο μου είναι να γυρίσω τον κόσμο. Αν καταφέρω να το συνδυάσω με τη διαιτησία, θα είναι το ιδανικό

4. Υπάρχουν ναι. Είναι πολλοί οι παράγοντες που επηρεάζουν το μέλλον μας, θεωρώ όμως πως είναι στο χέρι του καθενός να δουλέψει ώστε να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό και να αρπάξει τις ευκαιρίες όταν αυτές του δοθούν.

5. Δε θα έλεγα ότι έχω κάποιο κολλητό, παρόλο αυτά μέσα απ’ τον χώρο του ποδοσφαίρου έχω γνωρίσει πολύ κόσμο και έχω κάνει πάρα πολλούς καλούς φίλους.

6. Όντας καινούργιος στον χώρο της διαιτησίας μπαίνω στο κάθε παιχνίδι με τον ίδιο ενθουσιασμό και ζήλο, ακόμη και αν πρόκειται για παιδικό αγώνα. Αν έπρεπε να ξεχωρίσω έναν αγώνα, θα επέλεγα το πρώτο μου παιχνίδι σαν διαιτητής σε αντρικό επίπεδο ανάμεσα στο Νέο Περιβόλι και τη Λάρισα 88'.

7. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί ικανοί παράγοντες στο χώρο μας, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις κρατάνε μόνοι τους ολόκληρες ομάδες ζωντανές, δίνοντας χαρτζιλίκι σε προπονητές, ποδοσφαιριστές, διαιτητές, γιατρούς από το υστέρημά τους. Αυτός είναι ένας παραπάνω λόγος να τους αντιμετωπίζουμε πάντα με σεβασμό.

8. Ναι, κρατάω. Δίνω βάση σε όλα τα σχόλια είτε πρόκειται για θετικά, είτε για αρνητικά και προσπαθώ μέσα από αυτά να γίνομαι ολοένα και καλύτερος

9. Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης.

10. Οι γονείς μου.


ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΥΡΑΤΣΟΥΛΗΣ:

alt

1. Θα ξεχώριζα τον Pierluigi Collina και τον Nestor Pitana.

2. Αδιαμφισβήτητα το πρώτο που θα έπρεπε να αλλάξει είναι τα γήπεδα, νομίζω και το 99% των διαιτητών αυτό θα πει πρώτο, έπειτα θα πρέπει να βρεθεί κάποιος τρόπος να βοηθηθούν οι ομάδες που δεν έχουν οικονομικές δυνατότητες διότι σιγά σιγά λιγοστεύει ο αριθμός τον ομάδων στα τοπικά πρωταθλήματα και αυτό δεν αρέσει σε κανέναν.

3. Τα όνειρα είναι για να υπάρχουν, όνειρο μου θα ήταν να παίξω σε γήπεδα μεγάλων ομάδων κάποια στιγμή.

4. Το τοπικό πρωτάθλημα της Λάρισας είναι νομίζω και ήταν από τα πιο δυνατά ανέκαθεν, πλουσιοπάροχο πρωτάθλημα με δυνατές ομάδες, με καλές διοικήσεις που έχουν βλέψεις, οπότε φυσικό επακόλουθο είναι να υπάρχουν ικανότατοι και εξελίξιμοι διαιτητές ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις.

5. Στον μεγάλο αυτόν χώρο του ποδοσφαίρου προτιμώ να μην έχω «κολλητούς», πολλούς φίλους όμως. Δεν υπάρχει μόνο η διαιτησία που και από εκεί τα φιλαράκια είναι πολλά και άψογα, υπάρχουν και οι "Βαλέδες" (βλέπε Λέων Αγίου Αθανασίου ) για όσους ασχολούνται με τα 7Χ7 που με έχουν κάνει να γνωρίζω κάθε μέρα καινούργια άτομα που δρουν στον χώρο του ποδοσφαίρου εδώ και χρόνια.

6. Αμπελόκηποι - Ελάτεια στον 1ο γύρο του φετινού πρωταθλήματος, δεν ξέρω αν χρειάζεται να απαντήσω και γιατί αλλά θα πω πως είχα δύο βοηθούς κάτω των 18 σε έναν αγώνα που είχε και βαθμολογικό ενδιαφέρον και φάσεις που ήταν "καυτές", όπως επίσης και αρκετό κόσμο απ' έξω και τα παιδιά κατάφεραν μαζί με εμένα να δώσουμε το 100% για να γίνει ένα ωραίο και δυνατό ματς…

7. Σίγουρα υπάρχουν παράγοντες που είναι ικανοί και νοιάζονται για τα πρωταθλήματα, για την εικόνα που θέλουν να δώσουν στον άμεσο θεατή, στον διαιτητή σε όλους . Πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις όμως, απλά ελπίζουμε ότι όλοι θέλουν να κάνουν κάτι καλό, απλά πρέπει να βρίσκουν τον σωστό τρόπο για να το κάνουν.

8. Είμαι φαν των ποδοσφαιρικών διαδικτυακών σελίδων (βλέπε Larisagoal) και πάντα κρατάω αρχείο, αυτές θα είναι οι αναμνήσεις μας σε λίγα χρόνια, γιατί να τις χάσουμε;

9. Δεν θα πω όνομα, απλά κάποιος που να μου έμοιαζε εξωτερικά.

10. Πάντα έβλεπα τον πατέρα μου έτσι!!!

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
alt