.:: Larisa Goal ::. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΝΑΚΑΣ : «Στην Αγιά υπάρχουν εξελίξιμοι παίκτες…»
.
alt

alt

alt

alt

alt
alt<
Αρθρογραφία - Συνεντεύξεις
18 Μαϊ 2011

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΝΑΚΑΣ : «Στην Αγιά υπάρχουν εξελίξιμοι παίκτες…»

Προβολές: 2222

alt

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΝΑΚΑΣ : «Στην Αγιά υπάρχουν εξελίξιμοι παίκτες…»

Του ΣΑΚΗ ΓΚΟΥΡΝΕΛΗ

PHOTO: KOSTAS VILLA

Τέλος καλό, όλα καλά αναφώνησαν οι άνθρωποι του Δωτιέα Αγιάς μετά το τέλος  του πρωταθλήματος  που τους βρήκε  να φιγουράρουν στην έβδομη θέση του βαθμολογικού πίνακα μετά από μια χρονιά, όπου οι «κόκκινοι» πέρασαν πολλές μπόρες και φουρτούνες αλλά άντεξαν και κατάφεραν να σώσουν την παρτίδα.


Ο άνθρωπος που με τον  ερχομό του στην ομάδα  δεν δίστασε να τα βάλει με τα θηρία  και κατάφερε να αλλάξει  πολλά πράγματα στο αγωνιστικό προφίλ της ομάδας, ήταν ο νεαρός τεχνικός Γιάννης Μπουρνάκας, αυτός που έχει σαν αρχή στη ζωή του την πειθαρχία και την αγωνιστικότητα.

-Αν  και η ομάδα  αγχώθηκε αρκετά, τελικά κατάφερε  να εξασφαλίσει  την παραμονή της  στην κατηγορία. Πως είδες την περιπέτεια αυτή στο διάστημα αυτό που κάθισες στον πάγκο του Δωτιέα;

-Νομίζω πως χρειασθήκαμε ένα διάστημα προσαρμογής μέχρι να βρούμε τα πατήματά μας από τη στιγμή που ανέλαβα τα ηνία της ομάδας και για τον λόγο αυτό δεν πήραμε και τα επιθυμητά αποτελέσματα. Όμως στον β ΄γύρο τα πάντα άλλαξαν προς το καλύτερο και αυτό φαίνεται τόσο από τα αποτελέσματα όσο και από την αγωνιστική εικόνα της ομάδας και αυτό είναι που με ικανοποιεί. Το πιο σημαντικό όμως πέρα από το γεγονός πως καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την παραμονή στην κατηγορία είναι η παρουσία των «μικρών» που είναι εξελίξιμοι και έδειξαν πως έχουν τα φόντα να διακριθούν, πήραν αρκετές ευκαιρίες και θεωρώ πως αυτοί άλλωστε είναι και το μέλλον του Δωτιέα.

-Είσαι  από τους ανθρώπους  που έχεις υπηρετήσει πιστά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, χρόνια ολάκερα τώρα και τα τελευταία χρόνια κάνεις τα πρώτα σου βήματα ως προπονητής. Πως βλέπεις τη μεγάλη τοπική κατηγορία;

-Κάθε χρόνο πέφτει και ένα επίπεδο. Είναι η τελευταία χρόνια που είχε ένα ξεκάθαρο φαβορί και ίσως να είναι και η επόμενη με τον Απόλλωνα αλλά εξαρτάται τι εικόνα θα παρουσιάσει. Ένα πρωτάθλημα όπου τα τελευταία 4-5 χρόνια ο πρώτος αποκτά μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους οι οποίοι και κυμαίνονται σε μέτρια επίπεδα.

 

alt

Που πιστεύεις οφείλεται  αυτό;

-Θεωρώ  πως το ερασιτεχνικό  ποδόσφαιρο κάνει  βήματα προς τα πίσω γιατί δυστυχώς σταμάτησαν να ασχολούνται παράγοντες όπου πραγματικά αγαπούσαν το ποδόσφαιρο, γιατί ο παράγοντας κάνει την ομάδα και μπορεί να δώσει τα εχέγγυα στον προπονητή κι αυτός με τη σειρά του στους παίκτες. Από τη στιγμή που μπήκαν στον χώρο άνθρωποι που δεν ήξεραν τον χώρο και τους ανάγκασαν οι καταστάσεις και οι συνθήκες ίσως είναι κι αυτός ο λόγος που δεν υπήρξε η όρεξη και η διάθεση στις ομάδες για να δουλέψουν περισσότερο. Από την άλλη πλευρά όμως πλέον τώρα που τα οικονομικά δεδομένα έχουν στενέψει επικίνδυνα, οι παράγοντες θα πρέπει ασχοληθούν με τις ακαδημίες και τα μικρά παιδιά έτσι ώστε να αναδειχθούν και να αποτελέσουν τη βάση.

-Η  φιλοσοφία του  Γιάννη Μπουρνάκα  ποια είναι;

-Επιθετική  άμυνα. Θέλω παιδιά  να έχουν όρεξη  και διάθεση να  προσφέρουν και  όποιος δουλέψει  και αξίζει στο  τέλος θα ανταμειφθεί.  Μέχρι τα 37 που  αγωνίσθηκα δεν  έχασα προπόνηση και θα πρέπει και οι νεότεροι να πράξουν ανάλογα γιατί όποιος τρέφει αυταπάτες πως με το όνομα θα κάνει καριέρα ή κοιτάζει τα λεφτά, είναι γελασμένος. Μόνο με σκληρή δουλειά…

-Ποια  είναι η επόμενη  μέρα για τον  Δωτιέα;

-Είμαι  υποχρεωμένος τέλος του μήνα να μιλήσω με τη διοίκηση και να δούμε τι μέλλει γενέσθαι. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει διάθεση για περαιτέρω συνεργασία αλλά από κει και πέρα θεωρώ πως θα πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα για να παραμείνω στην ομάδα και αναφέρομαι κυρίως σε οργανωτικά θέματα.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
alt