.:: Larisa Goal ::. ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΕΛΙΑΝΗΣ : «Θα πρέπει η ΠΑΕ να χαράξει μια φιλοσοφία γύρω από τα τμήματα αυτά…»
.
alt

alt

alt

alt

alt
alt<
Αρθρογραφία - Συνεντεύξεις
25 Μαϊ 2011

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΕΛΙΑΝΗΣ : «Θα πρέπει η ΠΑΕ να χαράξει μια φιλοσοφία γύρω από τα τμήματα αυτά…»

Προβολές: 2247

alt

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΕΛΙΑΝΗΣ : «Θα πρέπει η ΠΑΕ να χαράξει μια φιλοσοφία  γύρω από τα τμήματα  αυτά…»

Του ΣΑΚΗ ΓΚΟΥΡΝΕΛΗ

PHOTO: KOSTAS VILLAΟ Χρήστος Καπελιάνης ανήκει στην κατηγορία  των ανθρώπων που  έχουν προσφέρει  πολλά στον τόπο και  ειδικότερα στην ΑΕΛ  τα τελευταία έξι χρόνια όπου έχει αναλάβει τις τύχες των «μικρών».

 

Ένας προπονητής που προέρχεται από τον χώρο του ποδοσφαίρου μιας και για αρκετά χρόνια φορούσε την ιστορική φανέλα του Τοξότη,  χαμηλών τόνων αλλά κυρίως δουλευταράς προσφέροντας έργο. Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι παίκτες που έχουν αναδειχθεί και έχουν περάσει από τα χέρια του. Η φετινή χρονιά τον βρήκε και πάλι στην U-20 εκεί όπου παρά τα προβλήματα και τις αντιξοότητες, κατάφερε να παρουσιάσει κάτι καλό στέλνοντας ενθαρρυντικά μηνύματα για το μέλλον γιατί πραγματικά τόσο στην U-17 όσο και στην U-20 γίνεται πολύ καλή δουλειά και αξίζει ο κόπος. Είχαμε την ευκαιρία να τον συναντηθούμε στο προπονητήριο των Δένδρων εκεί όπου μας άνοιξε την καρδιά…

 

alt

-Κόουτς, μια  ακόμη αγωνιστική  περίοδος ολοκληρώθηκε. Είσαι ικανοποιημένος από την αγωνιστική παρουσία της ομάδας;

«Σε γενικές γραμμές  είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών, ήταν μια δύσκολη χρονιά αλλά νομίζω πως οι κόποι και οι προσπάθειες μιας ολόκληρης χρονιάς μας δικαίωσαν έχοντας διαγράψει μια αξιόλογη πορεία στον β΄ γύρο. Για τον λόγο αυτό θέλω να ευχαριστήσω τόσο τα παιδιά για την άψογη συνεργασία που είχαμε όσο και τους στενούς μου συνεργάτες τον Βελησάρη Σιακαβάρα, τον γυμναστή τερματοφυλάκων Νίκο Γκούλιο αλλά και τον φροντιστή Γιάννη Μοχλούλη καθώς σε επίπεδο αποδυτηρίων μας παρείχε κάθε είδους βοήθεια».

-Τι  είναι αυτό που  κρατάς από τη  φετινή ομολογουμένως  δύσκολη χρονιά;

«Αυτό που κρατάω φέτος  και θεωρώ πως  είναι πολύ σημαντικό  είναι το γεγονός  πως τα παιδιά που  απάρτιζαν το ρόστερ, ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις και στις δύσκολες συνθήκες που αντίκρισαν σε αυτό το πρωτάθλημα ερχόμενα το 75% από την U-17 ή από άλλα ερασιτεχνικά σωματεία. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα σοβαρό πρόβλημα και αυτό είχε να κάνει με το πρόβλημα της προσαρμογής καθώς από ένα ήπιο πρωτάθλημα της U-17, τα παιδιά ήρθαν σε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως είναι αυτό της U-20 και όπως όλοι γνωρίζεται είναι το σκαλοπάτι κάτω από την επαγγελματική ομάδα. Για τον λόγο αυτό χρειάσθηκε επιπλέον δουλειά αλλά και μεγάλες προπονητικές επιβαρύνσεις σε ποσότητα αλλά και ένταση με αποτέλεσμα στο πρώτο διάστημα να έχουμε προβλήματα στο κομμάτι της προσαρμογής και αυτό είχε αντίκτυπο και στα αποτελέσματα. Όμως πιστεύαμε πολύ σε αυτό που κάναμε και στο πέρασμα του χρόνου φάνηκε η δουλειά που κάναμε, ήρθαν οι καλές εμφανίσεις αλλά και τα αποτελέσματα και το σημαντικότερο η διάκριση για ορισμένα παιδιά καθώς κλήθηκαν στην προεπιλογή της Εθνικής ομάδας οι Αλέξανδρος Γκαλίτσιος και ο Αποστόλης Γκαμπέτας ενώ στο μικροσκόπιο των ομοσπονδιακών προπονητών σίγουρα είναι κι άλλοι παίκτες».

alt

-Και  όσο για τη συνέχεια  τι να περιμένουμε;

«Από  δω και πέρα θα πρέπει να υπάρξει ανάλογη  συνέχεια, σίγουρα  είναι μια άσχημη συγκυρία το γεγονός πως έχει υποβιβασθεί η μεγάλη ομάδα αλλά πολλές φορές στη ζωή λέμε πως μέσα από τις στάχτες, βγαίνει το χορτάρι που σημαίνει πως ίσως είναι η απαρχή καινούριων στόχων και καινούριας διάκρισης. Θέλω να πιστεύω πως αρκετά παιδιά θα έχουν μέλλον σε αυτή τη διαδικασία είτε να μετακομίσουν στην ΠΑΕ, είτε σε άλλες ΠΑΕ γιατί πέρα από το πρωτάθλημα της U-20, θα πρέπει ένας παίκτης να διεκδικεί ένα επαγγελματικό συμβόλαιο και πιστεύω πως υπάρχουν αρκετά παιδιά που μπορούν να το πετύχουν αυτό».


-Πως  είναι η συνεργασία με τα υπόλοιπα τμήματα όσο και με την ανδρική  ομάδα;

«Εκτιμώ πως η συνεργασία είναι άψογη, δεν  υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα τόσο με την ΠΑΕ όσο και με την  U-17 και μακάρι να συνεχίσουν να λειτουργούν και τα δύο τμήματα. Δεν ξέρω ποιες είναι οι προθέσεις της διοίκησης μιας και είναι ένα κομβικό σημείο το φετινό καλοκαίρι, απλά θα πρέπει κάποια στιγμή η ΠΑΕ να χαράξει μια φιλοσοφία γύρω από τα τμήματα υποδομής…».


-Ποια  η άποψη σου  για το ερασιτεχνικό  ποδόσφαιρο;

«Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο το θυμόμαστε σε καλές και δύσκολες εποχές αλλά δυστυχώς χρόνο με το χρόνο φθίνει και σίγουρα τα αίτια είναι πολλά, κυρίως οικονομικά αφού πολλά σωματεία δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, πολλά σωματεία διαλύονται και θέλω να πιστεύω πως κάποια στιγμή θα πρέπει να τελειώσει αυτό. Το ζητούμενο είναι λόγω και του Καλλικράτη να συγχωνευτούν κάποια σωματεία έτσι ώστε να έχουμε δυνατές ομάδες στις τοπικές κατηγορίες, να υπάρχει ανταγωνισμός όπως τον παλιό καλό καιρό όπου αγωνιζόμουν ως ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής».

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
alt