.:: Larisa Goal ::. ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ : «Σε βάθος χρόνου να στηριχθούμε στα δικά μας παιδιά…»
.
alt

alt

alt

alt

alt
alt<
Αρθρογραφία - Συνεντεύξεις
27 Μαϊ 2011

ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ : «Σε βάθος χρόνου να στηριχθούμε στα δικά μας παιδιά…»

Προβολές: 2873

alt

ΑΛΕΚΟΣ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ : «Σε βάθος χρόνου να στηριχθούμε στα δικά μας παιδιά…»

Του ΣΑΚΗ ΓΚΟΥΡΝΕΛΗ

PHOTO:KOSTAS VILLA

Στο άκουσμα της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας  της Ελασσόνας από τον Αλέκο Αλεξανδρή, η αλήθεια είναι πως προκάλεσε αίσθηση στους κόλπους του ποδοσφαίρου γενικότερα.

 

 

alt

Μια κίνηση αν μη τι άλλο εντυπωσιακή μιας και ο άνθρωπος που έγραψε ιστορία στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου κάνοντας μεγάλη καριέρα σε ΑΕΚ αλλά κυρίως Ολυμπιακό όπου τα πήρε όλα ενώ ξεκίνησε από τη Βέροια με τελευταίο σταθμό την ΑΕΛ αλλά και διακρίσεις με το εθνόσημο στο στήθος, βρίσκεται εδώ και λίγο καιρό ανάμεσα μας με σκοπό να βάλει το στίγμα του. Και μπορεί οι εμπειρίες του σε πάγκους να είναι ελάχιστες (πρόσφερε έργο έχοντας αναλάβει τους Νέους του Ολυμπιακού), όμως η όρεξη του και το μεράκι του να προσφέρει τις γνώσεις του και αυτά που έχει βιώσει όλα αυτά τα χρόνια στο ποδόσφαιρο σε συνδυασμό με το πλάνο που έχει στο μυαλό του ο νέος πρόεδρος της Ελασσόνας Ανδρέας Πάτσης ήταν ικανά να τον φέρουν στα μέρη μας. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να φιλοξενηθούμε στο γήπεδο της Ελασσόνας και να μιλήσουμε με το νέο τεχνικό της ομάδας, ένας άνθρωπος με πλούσιες παραστάσεις που προκαλεί δέος με όλα αυτά που έχει πετύχει στην καριέρα του ως ποδοσφαιριστής και αυτός δεν είναι άλλος από τον Αλέκο Αλεξανδρή.

alt

-Τι ήταν αυτό που σου έκανε να επιλέξεις την Ελασσόνα για να συνεχίσεις την καριέρα σου;

-Από  την πρώτη στιγμή  που ήρθα σε  επαφή με τον  κ. Πάτση διαπίστωσα  πως υπάρχουν κι  άλλοι άνθρωποι  με την δική  μου ποδοσφαιρική  «τρέλα», άνθρωποι  που θέλουν να δημιουργήσουν, έχουν οράματα και θέλουν να ξεκινήσουν μια προσπάθεια άσχετα από την οικονομική τους ευχέρεια που ανά πάσα στιγμή μπορούσαν να είναι κάπου άλλου όπως ο κ. Πάτσης που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι πρόεδρος σε μια ομάδα Σούπερ Λίγκ. Κατάγεται από την περιοχή εδώ  και θέλει να κάνουμε πράγματα βήμα βήμα, και εύχομαι να είμαι ο άνθρωπος που μπορώ να κάνουμε το όραμα αυτό πραγματικότητα, διαπιστώνοντας πως όντως υπάρχουν κι άλλοι ρομαντικοί άνθρωποι στο ποδόσφαιρο στα δύσκολα αυτά χρόνια που ζούμε.

alt

-Πως  έχεις στο μυαλό  σου το πλάνο  της νέας Ελασσόνας;

-Καταρχήν θέλουμε να έχουμε μια ομάδα που να αποτελεί το καμάρι της περιοχής, άλλωστε μην ξεχνάμε πως από το 1979 που ήταν στη Β΄ Εθνική, τα τελευταία χρόνια βολοδέρνει στα τοπικά πρωταθλήματα και στη Δ΄Εθνική. Από κει και πέρα θέλουμε να βάλουμε τις βάσεις και να λειτουργήσουμε στα πρότυπα των ομάδων του εξωτερικού που είναι αυτόνομες, δεν έχουν ανάγκη κανέναν, με ποδοσφαιριστές «δικούς» μας αλλά και από την ευρύτερη περιοχή καθώς υπάρχουν πάρα πολλοί και αν και δεν μπορούν να βοηθήσουν άμεσα στην προσπάθεια αυτή, εκτιμώ πως σε δύο χρόνια και με τις ηλικίες που ψάχνουμε να είναι έτοιμοι να ανταπεξέλθουν. Σίγουρα βασικό μας μέλημα είναι να αρχίσουμε να αναδεικνύουμε και παίκτες χωρίς να χρειάζεται να ξοδεύουμε χρήματα…

alt

-Ποια  είναι η φιλοσοφία  του Αλέκου Αλεξανδρή:

-Φιλοσοφία  μου είναι να  μάθουν σωστά τα  παιδιά ποδόσφαιρο. Θεωρώ πως είμαι  τυχερός μιας και  όλα αυτά τα  χρόνια στην πολύχρονη  καριέρα μου και  με τις πλούσιες  παραστάσεις που  κουβαλάω και σε εθνικό επίπεδο, και σε επαγγελματικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο Champion’ s League, είναι χαρά μου να δίνω τα φώτα μου στα νέα παιδιά να μάθουν σωστό ποδόσφαιρο και όχι με άλλους τρόπους και ο νοών νοείτο γιατί υπάρχουν κι άλλες ομάδες που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα αποτελέσματα άμεσα με τον οποιονδήποτε τρόπο ενώ για εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μας ευχαριστεί αυτό που κάνουμε ως προπονητές, να το χαίρεται ο κόσμος και κατ’ επέκταση οι ποδοσφαιριστές.

alt

-Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον φίλαθλο κόσμο της Ελασσόνας;

-Πραγματικά  ότι ξεκινάει μια  καινούρια μέρα  και αυτό νομίζω  πως το έχουν  καταλάβει όλοι, από  τις κινήσεις μας,  από τον τρόπο  λειτουργίας, από  τη δημιουργία  του βοηθητικού  γηπέδου που θα  είναι έτοιμο την  1η Αυγούστου και θα αποτελέσει πόλο έξης για τα παιδιά και για μένα προσωπικά είναι η μεγαλύτερη μεταγραφή και το μεγαλύτερο κέρδος για τον τόπο πέρα από το γήπεδο μας. Το μόνο που ζητάμε από αυτούς να βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό μας, να βοηθήσουν γιατί σε τελική ανάλυση δεν θα κερδίσει ούτε ο Αλεξανδρής, ούτε ο Πάτσης αλλά θα ακούγεται η Ελασσόνα γιατί πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα. Τα ονόματα αλλάζουν, τα ονόματα αναγράφονται πίσω στην πλάτη αλλά το σήμα που βρίσκεται στο στήθος για κάθε ομάδα και με την δική της ιστορία είναι πολύ πιο σημαντικό.

-Πριν  λίγες μέρες δημιουργήθηκε  ένα καμπ με  τη συμμετοχή εκατοντάδων  παιδιών που είχαν  την ευκαιρία να  δοκιμασθούν. Διαπίστωσες πως υπάρχουν ταλέντα;

-Σίγουρα  υπάρχουν ταλέντα,  ήδη τέσσερις ποδοσφαιριστές ηλικίας 16 ετών ανήκουν στο δυναμικό μας, κάποια άλλα παιδιά όπου και διακρίναμε πως έχουν καλά στοιχεία θα παρακολουθούμε την εξέλιξη τους και θα τους καλούμε στις προπονήσεις για να μπούνε στη φιλοσοφία μας αλλά ακόμα και στις ακαδημίες μας υπάρχει πάρα πολύ καλό υλικό και πιστεύω σε μια τριετία δεν θα έχει ανάγκη τόσο άμεσα η Ελασσόνα να αποκτήσει παίκτες μιας και θα μπορεί να στηρίζεται στα δικά της παιδιά. Και μπορεί τώρα που είμαστε νέοι στην προσπάθεια αυτή να χρειαζόμαστε κάποιους παίκτες αλλά σε βάθος χρόνου δεν θα ισχύει πλέον αυτό…

-Τώρα σχετικά με τον μεταγραφικό σχεδιασμό τι να περιμένουμε;

-Από την παρούσα ομάδα ήδη δεκαέξι παίκτες αποτελούν παρελθόν και βρισκόμαστε στη διαδικασία αναζήτησης παικτών, δεν ψάχνουμε τελευταία στιγμή αλλά είμαστε πολύ οργανωμένοι στο κομμάτι αυτό, θα επανδρώσουμε την ομάδα με τα παιδιά της περιοχής τα οποία ήδη έχουμε «κλείσει» σε πρώτη φάση και οι υπόλοιποι που θα έρθουν πάλι θα κοιτάξουμε να είναι νεαροί σε ηλικία. Άλλωστε μην ξεχνάτε πως το πρωτάθλημα της Δ΄Εθνικής έχει μια ιδιαιτερότητα με τους τέσσερις «μικρούς» αλλά γενικά μου αρέσει να ασχοληθώ με πιο νεαρά παιδιά για το «χτίσιμο» της ομάδας, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν θα επιτρέπεται να έρθει ένας παίκτης έμπειρος που αναμένεται να βοηθήσει. Με τη διαφορά πως δεν θα έρθουν για να κολλήσουν ένσημα, ούτε για να πάρουνε κάποια χρήματα αλλά θα έρθουνε στην ομάδα για να δώσουνε τα φώτα τους και να βοηθήσουν τους πιο νέους. Και για γίνω πιο συγκεκριμένος όταν μιλάμε για έμπειρους παίκτες μη νομίζετε πως θα είναι τόσο εγνωσμένης αξίας, που παίζανε σε μεγάλες ομάδες σε ηλικίες 34-35 ετών γιατί για μένα ο έμπειρος μπορεί να είναι στα 24-25.

-Είναι  κάτι που σε  φοβίζει από τη  συγκεκριμένη κατηγορία;

-Καθόλου  γιατί είτε δουλεύεις  στην Ουγκάντα, είτε  στην Ελασσόνα, είτε στον Ολυμπιακό το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο και από κει και πέρα αλλάζουν μονάχα διάφοροι παράμετροι που δουλεύεις, οι χώροι και όλα αυτά. Δόξα τω Θεό για το επίπεδο της Δ΄Εθνικής η Ελασσόνα έχει πάρα πολύ καλές προοπτικές για να δουλέψεις τόσο γηπεδικές που για μένα είναι και το πιο σημαντικό και γενικότερα οι συνθήκες που επικρατούν εδώ.

-Και   το σχόλιο σου  για την προσπάθεια  που κάνουμε στο  larisagoal…

-Νομίζω πως είναι μια καλή προσπάθεια, χρειάζεται να αναδεικνύεις τα καλά του τόπου και από τη στιγμή που εσείς έχετε το πάνω χέρι, καλό είναι να δίνετε το βήμα όχι μόνο στην πρώτη ομάδα της πόλης που εξυπακούεται πως είναι η ΑΕΛ αλλά και στις υπόλοιπες ομάδες που ανήκουν στο ερασιτεχνικό στερέωμα καθώς αποτελούν τον αιμοδότη του επαγγελματικού. Καλή επιτυχία σε ότι κι αν κάνετε…

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
alt