.:: Larisa Goal ::. Νίκος Μουρατίδης: « Μικρό με φωνάζανε κοουτς»
Αρθρογραφία - Συνεντεύξεις
20 Ιούνιος 2011

Νίκος Μουρατίδης: « Μικρό με φωνάζανε κοουτς»

Προβολές: 19245

alt

Νίκος Μουρατίδης: « Μικρό με φωνάζανε κοουτς»

Συνέντευξη: Άρια Αργατζοπούλου

PHOTOS : KOSTAS VILLA (δείτε περισσότερες φωτό)

Ανακρίναμε  τον Νίκο Μουρατίδη.  Ποια ομαδά  υποστηρίζει; Τι γνωμη έχει για την  πτώση της ΑΕΛ στην β εθνική; Αθλητικές και όχι μόνο ερωτήσεις  σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης..


Παρακολουθείτε αθλητικά;

Όχι φανατικά. Κυρίως τα μεγάλα ντέρμπι.Τελικούς και τέτοια.

Ποια  ομάδα υποστηρίζετε;

Την ΑΕΚ. Παρόλο που είμαι  Πειραιώτης και όλοι θα περίμεναν να είμαι  Ολυμπιακός, επειδή οι γονείς μου είναι  πρόσφυγες και  η ΑΕΚ είναι  η ομάδα των  προσφύγων υποστηρίζω, αυτή από μικρός.

Μικρός  ασχολιόσασταν με τα sport;

Έπαιζα  ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα θέση μπακ. Δεν τα πολύ κατάφερνα όμως,οπότε  με βγάλανε από  την ομάδα και  από τότε με φωνάζανε κόουτς. Δεν είναι  τυχαίο. Λέγανε θα είσαι  ο κόουτς της ομάδας. Γενικά, δεν ήμουν και πολύ του αθλητισμού.

Θα  μπορούσατε ποτέ να μαναντζάρετε έναν αθλητή;

Θα  μπορούσα άνετα να το κάνω. Μπορώ να κάνω οτιδήποτε αλλά είναι τελείως  άλλος τομέας. Θα έπρεπε πρώτα να τον  μάθω εξ αρχής, να μάθω τα κόλπα του, τους ανθρώπους, το κύκλωμα.

Ποιος είναι ο δικός  σας αγαπημένος αθλητής;

Θα  πω έναν από τα νιάτα  μου. Ο Θωμάς Μαύρος.

Μπορείτε  να μου εξηγήσετε  γιατί οι άντρες τρελαίνονται τόσο με το ποδόσφαιρο;

Γιατί είναι ένα πάρα πολύ δυναμικό άθλημα που κρύβει πάρα πολλές ανατροπές. ‘Οταν πηγαίνεις στο γήπεδο εκτονώνεσαι αφάνταστα και διαφωνώ κάθετα με το ότι θέλουν να μετατρέψουν το γήπεδο σε σαλόνι. Θέλω οπότε πηγαίνω στο γήπεδο να  φωνάζω, να βρίζω πάρα πολύ αισχρά να εκτονώνομαι ρε παιδί μου! Τι να κάνω τα παιδάκια με τις μαμάδες στο γήπεδο.

Πιστεύετε στο ρητό «Νους  υγιής εν σώματι υγιή;»  Και τι κάνετε για  να διατηρήσετε τη  φόρμα σας;

Βεβαίως και πιστεύω.Όλα  τα ρητά της αρχαιότητας  ήταν πολύ σοφά. Χαίρομαι ιδιαίτερα, που στην Λάρισα βλέπω τόσους ποδηλάτες.Εγώ έχω καταστρέψει την φόρμα μου και τον μεταβολισμό μου  από τις πολλές δίαιτες και δυστυχώς πλέον δεν έχω τον χρόνο να γυμνάζομαι. Πέρυσι πήγαινα στο γυμναστήριο φανατικά, σχεδόν  2 ώρες, τέσσερις φορές στην εβδομάδα.Έχω βάλει στο νου μου., επειδή η περιοχή που μένω ενδείκνυται να κάνω κάθε πρωί μια μεγάλη βόλτα με τα πόδια. 

Θα  μου κάνετε ένα  σχόλιο για την  πτώση της ΑΕΛ  στην β εθνική;

Παλιά βλέπαμε πάρα πολλές ομάδες από την  περιφέρεια να είναι  στην πρώτη εθνική. Τον τελευταίο  καιρό κάτι γίνεται  με τις μεγάλες  ΠΑΕ και έχουν  «φάει λάχανο» την περιφέρεια. Βλέπουμε πολύ καλές ομάδες να εμφανίζονται και να εξαφανίζονται ως δια μαγείας. Πιστεύω πως θύμα συγκυριών και ύποπτων διαδρόμων έχει πέσει και η ΑΕΛ. Το ποδόσφαιρο μας έχει γίνει σας την πολιτική μας. Πως τόσα χρόνια μας διοικούν δύο οικογένειες έτσι και στο ποδόσφαιρο. Αίσχος!

Μιας  και θίξατε την  πολιτική, τι γνωμη  έχετε για την σημερινή κατάσταση της χώρας;

Είμαστε σε μια εξαθλιωμένη  κατάσταση, στην οποία  μας έχουν σύρει  οι ψεύτες και κλέφτες  πολιτικοί της  χώρας μας και  καλούμαστε τώρα  όλοι εμείς να πληρώσουμε τα σπασμένα. Είμαι και γω θυμωμένος όπως όλοι. Δεν έχω κλέψει, δεν έχω εξαπατήσει την εφορία , δεν χρωστάω πουθενά και είμαι αναγκασμένος να πληρώνω όλα αυτά. Θέλω να πάρω ένα κανόνι και να τους πυροβολήσω όλους.

Με  τις πολιτικές εξελίξεις η κατάσταση στην Αθήνα είναι εκρηκτική. Θα μπορούσατε ποτέ να μείνετε στην επαρχία και θα ήταν η Λάρισα μέσα στις επιλογές σας;

Αν  είχα χωριό θα είχα ήδη φύγει. Η Λάρισα μ αρέσει πολύ, περνάω υπέροχα κάθε φορά που έρχομαι, αλλά δεν παύει να είναι  μια μεγαλούπολη. Εγώ θέλω ακόμη  πιο ήρεμα πράγματα! Επειδή έχω ζήσει  πολύ έντονη ζωή όσο  περνάνε τα χρόνια αναζητώ κάτι πιο  ήσυχο. Τώρα το να μένω σε ένα χωριό έξω από την Λάρισα, ευχαρίστως!

Ποιο  είναι το επόμενο  επαγγελματικό βήμα του Νίκου Μουρατίδη;

Ετοιμάζω  μια σχολή μαζί με την Τζίνα Πούλου, που είναι καθηγήτρια φωνητικής και  την Αποστολία  Παπαδαμάκη, που είναι  χορογράφος, για νέους  καλλιτέχνες. Λέγετε the art studio και έχει υπότιτλο voice, body and image. Περικλείει δηλαδή όλο το πακέτο. Φιλοδοξώ να είναι μια σχολή που θα προετοιμάζει τους καλλιτέχνες του μέλλοντος. Πρέπει να βγάζουμε συνειδητοποιημένους καλλιτέχνες και όχι παιδιά που δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Μιλήσατε  για «το πακέτο». Τι περιέχει αυτό το περιβόητο πακέτο;

Πουτανιά, τσαχπινιά και  ξυράφι μυαλό. Πέρα από  την φωνή φυσικά, που είναι και  το αυτονόητο,παίζουν  ρόλο πολλά πράγματα. Η μόρφωση, το σεξ  απίλ, η επικοινωνία, το μυαλό. Αν ο άλλος είναι βλάκας, πως θα γίνει; Ποιος χρειάζεται έναν βλάκα τραγουδιστή; Κανείς! Ξέρεις πόσοι μεγάλοι τραγουδιστές έχουν χαθεί; Μεγάλες φωνές! Επειδή δεν τους έκοβε. Στις μέρες μας υπάρχουν απαιτήσεις. Ζούμε στην εποχή της εικόνας. Ένας καλλιτέχνης πρέπει να γράφει, να κινείται. Ακόμη και ένας λαϊκός τραγουδιστής πρέπει να έχει το κατάλληλο ύφος και στυλ για να το υποστηρίξει.

Πιστεύετε ότι έχει κορεστεί λίγο αυτό το θέμα με τα talent shows; Πόσους τραγουδιστές να αντέξει πια  αυτή η χώρα;

Σίγουρα έχει κορεστεί, αλλά σαν μεσογειακός λαός, είμαστε μουσικόφιλοι και τραγουδισταράδες και τα talent shows πάντα θα επιβιώνουν. Βεβαίως δεν θα γίνονται οι καριέρες που γινόντουσαν παλιά, 40 και 50 χρόνια πριν. Θα γίνονται πιο σύντομες καριέρες και θα εναλλάσσονται τα πρόσωπα. Για τους ταλαντούχους όμως, πάντα υπάρχει χώρος.

Τελειώσατε  την σχόλη σκηνοθετών, είστε μουσικός παραγωγός, έχετε γράψει βιβλία, σενάρια, μπορείτε να πείτε ότι είστε  ολοκληρωμένος ως άνθρωπος;

Είμαι πάρα πολύ ολοκληρωμένος  και πραγματικά ευτυχής . Ότι έχω κάνει στην ζωή μου ως τώρα το έχω κάνει με ευχαρίστηση και με πάθος , το έχω ερωτευτεί , δεν το έχω κάνει ούτε για να γίνω φίρμα ούτε για να βγάλω λεφτά . Αισθάνομαι πάρα πολύ τυχερός γι αυτό. Είμαι από τους ανθρώπους που βαριούνται πάρα πολύ εύκολα γι αυτό έχω ασχοληθεί και με τόσα διαφορετικά πράγματα, όλα γύρω από τα καλλιτεχνικά πάντα. Η μουσική, σε όλες τις εκφράσεις της, και το γράψιμο είναι τα καλύτερά μου.

΄Εχουν  βγάλει από τις  ταυτότητες μας το επάγγελμα. Αν υπήρχε ακόμα τι θα γράφατε;

Έλα ντε! Τρομερό δεν  είναι; Για να ξεμπερδεύω συνήθως δηλώνω ιδιωτικός  υπάλληλος.

Έχετε ασχοληθεί και  με την συγγραφή παιδικού βιβλίου. Αν ήσασταν  ήρωας σε παιδικό  βιβλίο ποιος θα ήσασταν; Και θα ήσασταν  ο καλός ή ο  κακός;

Για εμένα οι κακοί πρωταγωνιστές δεν είναι κακοί, ίσα ίσα που τους βρίσκω και λίγο κολακευτικούς οι καλοί μου κάνουν και λίγο ξενέρωτοι . Παλιότερα δήλωνα πως θα ήμουν ο Μαύρος Πήτ, ήρωας κόμικς.

Θέλετε  να κάνετε οικογένεια;

Όχι

Ποια  είναι τα σχέδια σας  για το καλοκαίρι;

Ελάχιστες διακοπές, κυρίως τριήμερα σε πόλεις για τα βιβλία μου. Θα πάω  και  μια εβδομάδα στην Αντίπαρο.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
alt