.:: Larisa Goal ::. «Η συμμετοχή μου στην Ολυμπιάδα αποτελεί όνειρο ζωής…»
.
alt

alt

alt

alt

alt
alt<
Αρθρογραφία - Συνεντεύξεις
08 Ιούνιος 2013

«Η συμμετοχή μου στην Ολυμπιάδα αποτελεί όνειρο ζωής…»

Προβολές: 2188

alt

«Η συμμετοχή μου στην Ολυμπιάδα αποτελεί όνειρο ζωής…»

Του ΣΑΚΗ ΓΚΟΥΡΝΕΛΗ

Μπορεί η Λάρισα να έχει κάθε λόγο να καυχιέται για την ομάδα της πόλης την ΑΕΛ η οποία και έχει προσφέρει απίστευτες επιτυχίες όλα αυτά τα χρόνια με κατακτήσεις τίτλων και η μεγαλύτερη μάζα της ευρύτερης περιοχής να ασχολείται με αυτήν και γενικότερα με το ποδόσφαιρο, υπάρχουν όμως κι άλλοι αθλητές σε άλλα αθλήματα όπου γράφουν την δική τους ιστορία.

alt

Ένας από αυτούς λοιπόν είναι και ο 26χρονος Κωνσταντίνος Γκόλτσιος ( γεννημένος στις 18 Ιανουαρίου 1986), αθλητής του Tae kwon do με πλούσια καριέρα και πολλές διακρίσεις ο οποίος μπορεί να μην τυγχάνει της ανάλογης προβολής αλλά έχει προσφέρει τα μέγιστα στον χώρο στον οποίο και ενασχολείται.

Μάλιστα ο αθλητής του Αθλητικού Ομίλου Tae kwon do Τυρνάβου ο οποίος έχει σπουδάσει στο τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, προετοιμάζεται αυτό το διάστημα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Tae kwon do το οποίο θα διεξαχθεί στις 15 Ιουλίου στην πόλη Πουέμπλα (Μεξικό).

Ο ίδιος που αγαπάει παθολογικά αυτό που κάνει θα αναζητήσει μια ακόμη σημαντική διάκριση:

«Μαζί με τον προπονητή μου Χρήστο Ντιντό προετοιμαζόμαστε σκληρά για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Tae kwon do που θα διεξαχθεί στο Μεξικό. Στόχος μου είναι το πλασάρισμα στην πρώτη τριάδα. Γνωρίζω τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσω αλλά είμαι πεπεισμένος πως θα μπορέσω να διακριθώ και πάλι μιας και πιστεύω πολύς στις δυνατότητες μου».

alt

-Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

-Βασικό μου μέλημα είναι να μπορέσω να εξασφαλίσω τη συμμετοχή μου στην Ολυμπιάδα του 2016 που θα διεξαχθεί στη Βραζιλία, κάτι που αποτελεί όνειρο ζωής για μένα. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος θα χρειασθεί συνεχής προσπάθεια, σκληρή δουλειά, μακριά από τραυματισμούς και εύχομαι να πάνε όλα καλά…


-Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τον αθλητισμό γενικότερα;

-Η οικονομική κρίση, όπως έχει επηρεάσει όλους τους τομείς έτσι έχει επηρεάσει και τον αθλητισμό. Καταρχήν η πολιτεία αδυνατεί πλέον να στηρίζει τα ολυμπιακά αθλήματα μέσα από τις ομοσπονδίες. Οι προϋπολογισμοί έχουν κοπεί πάρα πολύ που αυτό σημαίνει πως κάθε ομοσπονδία μπορεί να κάνει λιγότερα πράγματα από αυτά που έκανε πριν. Δεν πιστεύω λόγω της οικονομικής κρίσης οι άνθρωποι έχουν στραφεί προς τον αθλητισμό. Αντιθέτως, πολλοί έχουν σταματήσει για το λόγο αυτό. Αλλά, τώρα η νέα γενιά θα πρέπει να πολεμάει με τα όπλα που έχει και που τις δίνονται και δεν θα πρέπει να συγκρίνει τις εποχές με το τι υπήρχε παλιά και το τι υπάρχει τώρα. Πρέπει να μάθει να προσπαθεί με τις συνθήκες που υπάρχουν σήμερα, αν θέλει να καταφέρει και να πετύχει κάποιους στόχους.

alt

-Η αλήθεια είναι πως το Tae kwon do δεν είναι τόσο διαδεδομένο άθλημα κυρίως στην περιφέρεια. Το έχεις διαπιστώσει αυτό;

-Όντως το το Tae kwon do δεν είναι τόσο διαδεδομένο στην περιφέρφεια όπως γίνεται με όλα τα άλλα αθλήματα, έτσι και στο δικό μας άθλημα η συγκέντρωση και η βοήθεια γίνεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Παρόλο που στην περιοχή της Λάρισας υπάρχουν πολλά ταλέντα δεν τούς δίνεται, το κατάλληλο ενδιαφέρον και προσοχή όση θα έπρεπε με αποτέλεσμα, να απαιτείτε πολλές φορές η διπλάσια προσπάθεια και κόπος για να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους και τους κόπους τους.


Στο πλευρό του η “COSMOBAT”…

alt

Στην προσπάθεια του αυτή ο νεαρός αθλητής δεν είναι μόνος μιας και έχει στο πλευρό του την εταιρεία “COSMOBAT” (Σταύρος Χατζηεφραιμίδης) καθώς αποτελεί τον βασικό χορηγό για τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Μεξικό από τη στιγμή που η ίδια η Πολιτεία αδυνατεί να συνεισφέρει οικονομικά…


ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥ:

alt

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ :

1η θέση πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων 2002 Θες/νίκη

1η θέση πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων 2003 Πάτρα

1η θέση πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων 2004 Αθήνα

1η θέση πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών 2004 Αλεξ/πολη

1η θέση πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών 2005 Καλαμάτα

1η θέση πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών 2006 Χαλκίδα

1η θέση πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών 2007 Πολύγυρος

1η θέση πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών 2008 Θες/νίκη


ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ:

1η θέση πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων 2004 Αθήνα

1η θέση πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών 2008 Ρώμη


ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ :

5η θέση παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων 2002 Κορέα

1η θέση παγκόσμια πανεπιστημιάδα 2005 Πάτρα

3η θέση ολυμπιάδα πανεπιστημίων 2007 Τουρκία


ΛΟΙΠΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Διεθνές tournament open Γαλλίας 2004-2006

Διεθνές tournament open Ισπανίας 2006-2007

Διεθνές tournament open Γερμανίας 2003-2008

Διεθνές tournament open Κορέας 2005

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
alt