.:: Larisa Goal ::. Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία και το μυαλό!!!
Αρχική -
18 Φεβρουάριος 2014

Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία και το μυαλό!!!

Προβολές: 2360

alt

Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία και το μυαλό!!!

Του ΣΑΚΗ ΓΚΟΥΡΝΕΛΗ

Υγεία το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου το οποίο όμως οι περισσότεροι το αντιλαμβάνονται όταν φτάνει η ύστατη ώρα και δεν κάνουν τίποτα για να αποφύγουν τα χειρότερα όταν μπορούν γιατί απλά οι περισσότεροι είναι επιπόλαιοι και άλλοι το παίζουν απλά παλικαράδες.

Δύο ήταν τα κλικ που με σημάδεψαν κατά την περιήγηση μου και όχι μόνο στα γήπεδα του Νομού το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, το σοβαρό συμβάν που έλαβε χώρα στο γήπεδο του Κουλουρίου εκεί όπου λίγο έλειψε ένας ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής να χάσει τη ζωή του (ο λόγος για τον Γιάννη Τσιούρβα των Καλαρρυτών που υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου-ευτυχώς ξεπέρασε τον κίνδυνο και να του ευχηθούμε ολόψυχα ταχεία ανάρρωση) και το άλλο που μας ξένισε πολύ όταν αντικρίσαμε την εικόνα αυτή, ήταν το παλικάρι της φωτό που όπως φαίνεται φροντίζει να συνδυάζει τον αθλητισμό με το κάπνισμα.

Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός πως στην ανάπαυλα του ημιχρόνου δεν μπόρεσε λεπτό να αποχωριστεί το τσιγάρο από το χέρι, κάνοντας παράλληλα το απαραίτητο ζέσταμα!

Ειλικρινά έλεος και πραγματικά αυτό που έχει κάνει το συγκεκριμένο παλικάρι δεν υπάρχει πουθενά. Μετά να μην αναρωτιόμαστε μα πως και γιατί το έπαθε αυτό, γιατί ορισμένες φορές προκαλούμε μόνοι μας την τύχη μας και καθορίζουμε μόνοι μας τη μοίρα.

Αθλητισμός και τσιγάρο είναι δύο διαφορετικές έννοιες και δεν συμβαδίζουν και μην μου πείτε έλα μωρέ πρόκειται για ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, γιατί ο θάνατος δεν κάνει διακρίσεις αν είσαι ερασιτέχνης ή επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Το ζητούμενο είναι να αντιληφθούν άπαντες πως κανείς δεν πρέπει να περιπαίζει με το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου που είναι υγεία και φυσικά η παρουσία γιατρού στους αγωνιστικούς χώρους θα πρέπει να θεωρείται επιβεβλημένη. Δυστυχώς μια φορά γίνεται το κακό και δεν χρειάζεται να θρηνήσουμε θύματα προκειμένου να συμμορφωθούμε. Καλό θα είναι όλοι όσοι ασχολούμαστε με τον χώρο του αθλητισμού να γίνουμε πιο υπεύθυνοι στις πράξεις μας και να κοιτάξουμε πως θα μπορέσουμε να προστατευτούμε από τέτοιου είδους καταστάσεις. ΝΑΙ στον αθλητισμό, ΟΧΙ στα ναρκωτικά και στις διάφορες ουσίες που δεν βλάπτουν μόνο την υγεία μας αλλά και το μυαλό μας.

Και φυσικά και η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος της ΕΠΣΛ θα πρέπει να ευαισθητοποιηθεί ακόμα πιο πολύ πάνω σε αυτό το σοβαρό ζήτημα και να φροντίσει να δώσει τα «φώτα» της έτσι ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα γιατί στο χέρι μας είναι να τα διορθώσουμε όλα, στο χέρι μας είναι να συνεχίσουμε απολαμβάνουμε αυτό το σπουδαίο άθλημα, το ποδόσφαιρο που δικαιολογημένα αποκαλείται «ο βασιλιάς των σπορ»!!!

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
alt


<alt

>

alt

>

alt

>

alt

alt

alt

alt