.:: Larisa Goal ::. Η Βερδικούσια φόρεσε και πάλι τα καλά της…
. alt
alt


alt

<alt

alt

alt

alt

alt

alt

ROOT - Σπορ
11 Ιούνιος 2019

Η Βερδικούσια φόρεσε και πάλι τα καλά της…

Προβολές: 4448

alt

Η Βερδικούσια φόρεσε και πάλι τα καλά της…

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 2ος ημιμαραθώνιος αγώνας στην πανέμορφη Βερδικούσια με τη συμμετοχή να ξεπερνάει κάθε προσδοκία.

Μάλιστα οι συμμετέχοντες απόλαυσαν το δάσος της οξυάς, αυτό της περίφημης Μαμαλής.

Η πλατεία του χωριού ασφυκτικά γεμάτη από τις πρωινές ώρες από τους αθλητές που οι συμμετοχές τους ξεπέρασαν τις 350 (χωρίς τα παιδιά) στους αγώνες που διοργανώθηκαν, τον ημιμαραθώνιο, τα 5.000 μέτρα και τον αγώνα παίδων. Μια διοργάνωση που έγινε σε συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, του Δήμου Ελασσόνας, με τη δημοτική κοινότητα Βερδικούσιας και τον όμιλο UNESCO ν. Λάρισας .

alt

Παράλληλα η ζέστη στον κάμπο έφερε και πολλούς φίλους του αθλήματος αλλά και επίλεκτα μέλη του πολιτικού κόσμου .

Συγκεκριμένα, έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε αθλητική διοργάνωση ο νέος δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, παρόντες ήταν ο βουλευτής Κώστας Μπαργιώτας, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Λιούπας, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Σάκκας, ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος Στέλιος Δημότσιος(έτρεξε και στον αγώνα 5.000 μέτρων), οι δημοτικοί σύμβουλοι Λάρισας Θόδωρος Καφφές(αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ), Θωμάς Δαούλας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελασσόνας Σδάνης Γεώργιος, Συνάπαλος Γιάννης, ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Ελασσόνας Κώστας Δήμκος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βερδικούσιας κ. Κώστας Τσέτσιλας, οι τοπικοί σύμβουλοι Βερδικούσιας κ. Ιγγλέζος, Συνάπαλος, ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών και υποψήφιος βουλευτής Φίλιππος Σαχινίδης, ο πρώην δήμαρχος Λαρισαίων και υποψήφιος βουλευτής Κώστας Τζανακούλης και οι υποψήφιοι βουλευτές Στέλλα Μπίζιου, Γιώργος Καραβάνας, Ευαγγελία Λιακούλη, Μιχάλης Τολίκας, η πρόεδρος του ομίλου UNESCO ν. Λάρισας Θ. Κάλλα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Βερδικουσιωτών ν. Λάρισας Χρ. Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος των κριτών στίβου Θεσσαλίας Δρόσος Τσεργάς και άλλοι.

alt

Ο αγώνας έστειλε πολλαπλά μηνύματα με τις τιμητικές διακρίσεις. Πρώτη ήταν του ιερωμένου Αθανάσιου Μαντζαρή που μίλησε για την αγάπη του για τον αθλητισμό και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο, αφού υπήρξε παίκτης και προπονητής της τοπικής ομάδας ενώ καταχειροκροτούμενος τόνισε ότι ο αθλητισμός ενώνει τις κοινωνίες.

alt

Βραβεύτηκε ο Γιάννης Συνάπαλος και στο πρόσωπό του η πολυτεκνία της Βερδικούσιας καθώς έχει 14 παιδιά και 23 εγγόνια. Μάλιστα είπε ότι θα συνεχίσει τη διαιώνιση του ανθρώπινου γένους.

Για πρώτη φορά υπήρξε και διεθνής συμμετοχή στον αγώνα, αυτή του Ολλανδού Βαν Ντάικ Πάουρικ που είναι γαμπρός στη Βερδικούσια(στον περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Σάκκα) και ταξίδεψε για τη διοργάνωση.

Τέλος πολυπληθέστερος σύλλογος ήταν ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Τυρνάβου.

alt

Ο αγώνας εκτός από το γεγονός ότι ανέδειξε τις ομορφιές της περιοχής (με την εικόνα της δημόσιας τηλεόρασης), διαφήμισε και τις τοπικές παραδοσιακές συνταγές αφού μετά το τέλος του αγώνα εθελόντριες γυναίκες του χωριού μοίραζαν σε όλους παραδοσιακές πίτες.

Ο αεικίνητος και ακούραστος πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βερδικούσιας Κώστας Τσέτσιλας μιλώντας για τη διοργάνωση είπε ότι φέτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ενώ τη νέα χρονιά υπόσχεται ότι θα είναι ακόμα καλύτερη αφού η ανταπόκριση τον δρομέων είναι εντυπωσιακή. Παράλληλα αναφέρθηκε και σ ‘ αυτούς που έκαναν πεζοπορία 10 χιλιόμετρα και απόλαυσαν με διαφορετικό τρόπο το δάσος της Μαμαλής.

alt

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας Ηλίας Καφφές μιλώντας για τη διοργάνωση είπε ότι η επιτυχία της οφείλεται στους εθελοντές και την αγάπη της τοπικής κοινωνίας. Εγκωμίασε τον Ερυθρό Σταυρό, την ΕΟΔΥΑ αλλά και τους πενήντα εθελοντές από τη Βερδικούσια που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την ανάδειξη του τόπου τους και για να τον κάνουν τόπο αγώνων δρόμου. Στόχος είπε είναι η εκδήλωση να μονιμοποιηθεί, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού που στηρίζει το δρομικό κίνημα.

Χορηγοί των αγώνων ήταν η Exalco, η χαλβαδοποιία ΟΛΥΜΠΟΣ, η μεταφορική εταιρεία αδελφών Ντελόπουλου, η ΔΕΥΑΛ και η COUGAR.

alt

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα αποτελέσματα των χθεσινών αγώνων έχουν ως εξής:

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

ΑΝΔΡΕΣ

1)Ελευθέριος Παπαθανασίου ΑΟΞ Λάρισας-ΣΥΒΑΣ Σ Δ Λάρισας 1.44.50

2)Γιώργος Καλαντζής ΣΔΒ 1.49.39

3)Γιώργος Καβαρατζής 1.51.58


ΓΥΝΑΙΚΕΣ

1)Αγγελίνα-Στελλίνα Συντηλά Σαράντα Εκκλησιές 1.56.45

2)Θωμαή Κατσιαρίμπα Λ.Ο.Λ.Α RUN 1.16.18

3)Σοφία Κρίκου ΣΜΝ ΛΑΡΙΣΑΣ 1.16.48

 

5.000 ΜΕΤΡΑ

ΑΝΔΡΕΣ

1)Ζήσης Τσουρέλης ΣΔΥΒ- ΑΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 23:12,4

2)Γεώργιος Μπέλτσιος ΓΣ ΝΙΚΗΣ ΒΥΡΩΝΑ 23:55,3

3)Χρήστος Ψαρογεώργος ΣΔΥ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ 27:20,2

 

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

1)Χριστίνα Χατζηγιαννίδου ΣΔ ΒΟΛΟΥ-ΑΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 30:37,0

2)Αρετή Ασσυχίδου 33:10,3

3)Αθανασία Μιχαλέ 34:07,6

 

ΠΑΙΔΕΣ

ΑΓΟΡΙΑ

1)Μιχαλές Νίκος

2) Τσέτσιλας Κωνσταντίνος

3) Αγρόδημος Γιάννης

 

ΚΟΡΙΤΣΙΑ

1)Θάνου Μαρία

2)Κόκκα Δήμητρα

3)Τσέτσιλα Δέσποινα

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
alt