.:: Larisa Goal ::. Η ΕΠΣΝ Λάρισας θέτει τους αιρετούς του Νομού, προ των ευθυνών τους
05 Οκτώβριος 2022

Η ΕΠΣΝ Λάρισας θέτει τους αιρετούς του Νομού, προ των ευθυνών τους

alt

Η ΕΠΣΝ Λάρισας θέτει τους αιρετούς του Νομού, προ των ευθυνών τους

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Λάρισας αφουγκραζόμενη την αγωνία όλων των ανθρώπων που εμπλέκονται στην λειτουργία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου απευθύνεται στους βουλευτές του νομού Λάρισας, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τους δημάρχους του νομού αλλά και οποιονδήποτε θεσμικό φορέα επιθυμεί να ενημερωθεί υπεύθυνα προκειμένου να τους δώσει με κάθε λεπτομέρεια τις αιτίες της διακοπής της αγωνιστικής δράσης.

Σε μια περίοδο που η κοινωνία και ανάμεσά της σε εξέχοντα ρόλο ο χώρος του αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου έχουν πληγεί καίρια από την πανδημία, την οικονομική κρίση και την πολλαπλή ανασφάλεια, η Ε.Π.Σ.Ν. Λάρισας κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να κρατήσει ζωντανά τα σωματεία της δύναμής της πολλά εκ των οποίων εδρεύουν σε απομακρυσμένα χωριά και αντιμετωπίζουν πρόσθετες αντιξοότητες.

Σε αυτή τη συγκυρία τροχοπέδη αποτελεί η πρόσθετη γραφειοκρατική διαδικασία που απαιτείται από την Γ.Γ.Α. ώστε το αυτονόητο δικαίωμά τους να αγωνίζονται στα γήπεδα να χρειάζεται πολλαπλάσια πιστοποίηση.

Κατανοούμε όσον αφορά την χρηματοδότηση την επιλογή της πολιτείας να ζητεί τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, δεν μπορούμε όμως σε καμία περίπτωση να αποδεχθούμε ότι κάτι τέτοιο πρέπει να ισχύει για την άσκηση του πρωταρχικού δικαιώματος του κάθε αθλουμένου και μάλιστα σε μία συγκυρία κατά την οποία ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας έχει διακηρύξει προς κάθε κατεύθυνση ότι η πάταξη της γραφειοκρατίας αποτελεί αυτοσκοπό.

Το μόνο που επιτυγχάνεται με όλη αυτή την διαδικασία είναι να δημιουργούνται έριδες και προστριβές μεταξύ των σωματείων και των Ο.Τ.Α . που καλούνται να εφαρμόσουν πρακτικά ανεφάρμοστες οδηγίες των οποίων η σκοπιμότητα απέχει κατά πολύ ακόμα και από αυτό που επιτάσσει το Σύνταγμα για την παροχή δυνατότητας στον οποιονδήποτε να επιδίδεται στον αθλητισμό.

Θεωρούμε ότι οι αιρετοί άρχοντες του Νομού μας αντιλαμβανόμενοι και την δική τους ευθύνη θα ενστερνιστούν τους προβληματισμούς μας και θα αναλάβουν σχετική πρωτοβουλία ώστε η κραυγή αγωνίας των ερασιτεχνικών σωματείων να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται και σύντομα να έχουμε όλοι την χαρά να ξαναδούμε τους αγωνιστικούς χώρους να σφύζουν από ζωή.

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
alt


Αρθρογραφία

Ο δάσκαλος νίκησε τον μαθητή!

Ο δάσκαλος νίκησε τον μαθητή!

Τάκης Παραφέστας και Βαγγέλης Τζιόλας συνυπήρξαν στον Τύρναβο πριν αρκετά χρόνια, με τον “Sir” να κάθεται στην άκρη του πάγκου και τον «Τζιόλε» να οργώνει τον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Περισσότερα...

Εκτίμηση, σεβασμός και αγάπη

Εκτίμηση, σεβασμός και αγάπη

Η φιλία ανάμεσα στον Κώστα Κουτσούκη και τον Γιάννη Σχοινά κρατάει χρόνια και σε κάθε τους συνάντηση, έχουν την ευκαιρία να τα λένε ποδοσφαιρικά.

Περισσότερα...

Αρκετές μπαλαδόφατσες στην κερκίδα της Φαλάνης

Αρκετές μπαλαδόφατσες στην κερκίδα της Φαλάνης

Κόσμος και κοσμάκης βρέθηκε στο γήπεδο της Φαλάνης για να παρακολουθήσει το ντέρμπι ανάμεσα στον Σμόλικα και τον Φαλανιακό.

Περισσότερα...